Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 sztuka
oromat waniliowy 1 sztuka
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki
szczytpa soli

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do jajek.Wsypać sparzone osączone rodzynki i dodać aromat waniliowy. Gotowe ciasto wlać do formy nasmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 50 min. Upieczoną babkę udekorować cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 09.12.2011 09:52
uwielbiam
Dorota59 09.05.2011 21:12
bardzo lubię
Robert10 06.04.2011 10:47
pyszna taka babeczka, np. do kawki
agata1722
agata1722 29.03.2011 08:55
bardzo lubię
Magdalena80 24.01.2011 22:43
bardzo lubię tą babeczkę
Bart 24.01.2011 22:35
bardzo dobra
Pati8 17.01.2011 13:41
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak