Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka schabowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5
pieczarki 15dag
cebule średnie 2
pietruszka
majonez 5łyzek
sól,pieprz i innne przyprawy do smaku
ser żółty 15dag (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka schabowa

Umyte i osuszone kotlety rozbijamy na cienkie bitki,oprószamy z obu stron sola i pieprzem,doprawiamy do smaku wedlug uznania.Warzywa i pieczarki obieramy,myjemy i kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce o duzych oczkach.Blache wykładamy folia aluminiowa i układamy na niej kotlety.Na mieso wykładamy warzywa i grzyby.Ser żółty scieramy na tarce o dużych oczkach,mieszamy z majonezem i otrzymanym sosem zalewamy mieso z warzywami.Blache szczelnie przykrywamy folia aluminiowa i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp180C.Pieczemy ok.godziny.Podajemy z ziemniakami purre i dowolna surówka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 15.09.2011 21:19
pycha
mala2021 23.08.2011 13:02
fajny przepis
teresa18 10.07.2011 22:13
swietny pomysł
Grazyna0211 21.02.2011 17:56
podoba mi sie to danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak