Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Miód mieszamy z musztardą, keczupem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Mieszając dolewamy oliwę cieniutkim strumieniem (marynata powinna miec konsystencję majonezu). Całośc na chwilę odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy karkówkę. Mięso myjemy, lekko osuszamy i szpikujemy goździkami oraz na koniec smarujemy przygotowaną matynatą. Odstawiamydo lodówki najlepiej na całą noc. Następnie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamu do piekarnika, pieczemy w 200 st. przez 15 min. następnie redukujemy temperaturę do 180 st. i pieczemy 50 min. W trakcie pieczenia mięso skrapiamy piwem lub wodą). Gotową karkówkę podajemy z ziemniakami i sałąta.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !