Sposób przygotowania

Kostki rosołowe rozpuścić w 1 i 1/2l wrzątku.Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w kostkę.Marchewkę obrać,pokroić w plasterki.Buraki obrać,umyć,drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystkie warzywa wrzucić do wrzącego bulionu.Cebulę obrać,posiekać,przesmażyć na oleju.Dodać suszone śliwki,oprószyć mąką,wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć.Wrzucić do garnka z zupą,gotować 10min.Cytrynę przekroić na pół,wycisnąć sok do zupy.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !