Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z marynowanych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
ziemniaki 4
marchewka 2
pietruszka 1
seler korzeniowy średniej wielkości 1
grzybki marynowane 0,5-litrowy słoik
ziele angielskie
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana proc 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
natka lub koperek
bulion 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z marynowanych grzybów

Warzywa i ziemniaki oczyść i pokrój w drobną kostkę. w garnku zagotuj bulion (z kostki), wrzuć do niego przygotowane warzywa. Gotuj, aż będą miękkie. Dodaj odsączone, pokrojone grzyby i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę zapraw śmietaną z mąką, zagotuj, wsyp zieleninę, przypraw kucharkiem uniwersalnym i w płynie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aeksandra 28.11.2010 12:02
zazwyczaj robię ze świeżych lub z suszonych,bardzo chętnie wypróbuję z marynowanych
kuklik 25.11.2010 12:13
z marynowanych jeszcze nie robiłam ale spróbuję
MAR3STA 24.11.2010 17:54
jest świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak