Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wigilijna zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 50 g.
wloszczyzna duża porcja
kilka ziaren pieprzu,sól

Przepis i sposób przygotowania na: wigilijna zupa grzybowa

ugotowaćwywar z włoszczyzny z dodatkiem soli i pieprzu,gdy warzywa będą miękkie przecedzić wywar (jarzyny można wykorzystać do sałatki jarzynowej lub śledziowej)i zalać umyte grzyby,gotować pod przykryciem,gdy grzyby będą miękkie,przelaćzupę przez sito,doprawić do smaku odrobiną soku z cytryny i ewentualnie solą,podawać z łazankami lub kładzionymi kluseczkami.Pokrojone grzyby w paseczki dodać do zupy albo można dać do farszu do pasztecików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.10.2013 17:47
uwielbiam taką zupę
Wafelek2601 02.05.2011 14:41
robię podobnie
izapozdro 28.03.2011 20:59
pycha
stokrotka 06.12.2010 08:26
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak