Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godzin w szklance letniej wody,odstawić.Zakwas na żur rozmieszać z dwoma szklankami zimnej przegotowanej wody i przez sitko przelać do garnka.Dodać osączone,pokrojone w paski grzyby i wodę,w której się moczyły.Cebulę obrać,posiekać,podsmażyć na maśle,dodać do garnka.Włożyć obrane,pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz kminek i sól do smaku.Zagotować,ciągle mieszając,zmniejszyć płomień i gotować,aż ziemniaki zaczną się rozpadać.Wrzucić obrany,posiekany czosnek,posypać posiekanymi jajkami na twardo.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !