Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru pudru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, kakao, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub jakaś bardzo szeroka forma)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 18 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Czekam,aż biszkopt ostygnie . W międzyczasie przygotowuje krem.

Orzechy sparzam wrzącym mlekiem. Studze je. Margarynę ucieram z cukrem pudrem i orzechami. Powstała masę wkładma na 30 minut do lodówki. Biszkopt kroje na połowę wzdłuż dłuższego boku. Jedną część smaruje grubą warstwą kremu , na środku robię łyżeczką wgłębienie i układam w nim banany. Przykrywam drugą , posmarowaną resztą kremu , połówką biszkoptu. . Wkładam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem można posypać kakao lub polać polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !