Sposób przygotowania

Nerki cielęce dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą i osusz. Następnie pokrój je na osiem szerokich plastrów. Zalej wodą i odstaw na kilka godzin. Po wyjęciu osącz i osusz je. Oprósz je obficie przyprawami oraz mąką. Wkładaj na rozgrzany olej, smaż z obu stron.
Bułki posmaruj masłem, zrumień w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni. Jeszcze ciepłe cienko posmaruj pasztetem. Grzanki poukładaj w żaroodpornym naczyniu, a na nich usmażone cynaderki.
Jajka umyj, osusz, wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz. Smaż jak omlet. Pokrój na osiem kawałków. Ułóż na cynaderkach. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ułóż ją na grzankach. Zapiekaj około 10 minut w temp. 175 stopni. Udekoruj świeżym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    moze byc dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawa jestem jak to smakuje......

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !