Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina mielona
sól
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Zmieloną słoninę wkładamy do garnka i topimy na małym ogniu (przez ok 1 godz.). Pod koniec topnienia dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Po 2 min. zdejmujemy garnek z ognia. Solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowany przelewamy do słoiczków, po wystygnięciu wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 18.11.2013 09:47
uwielbiam mniam
Anna169Hosz 21.08.2013 12:28
Już dawno nie robiłam.
m1monika 05.06.2013 12:22
domowy najlepszy!!! :-)
LuKaSz4761 02.12.2011 13:08
Rewelacja
LuKaSz4761 02.12.2011 13:08
Rewelacja
magduś83 08.06.2011 20:01
mmm i małosolny ogóreczek
MAR3STA 25.03.2011 20:20
moja babcia taki robiła;)
Ewa104 06.02.2011 11:26
Do tego pajda świeżego chleba i ogóreczek kiszony.Pycha!
PaniMISIOWA 23.12.2010 08:39
moja babcia takie robiła - dodawała jeszcze trochę mielonego boczku... pyszności z ogóreczkiem :-)
krzyniu1984 14.12.2010 07:06
domowy najlepszy!
Kate131 28.11.2010 10:29
fajny
jarek4 26.11.2010 18:47
domowy to dobry jest
ElizaT 26.11.2010 15:34
widać, że domowy ;)
pacpaw 26.11.2010 10:31
w sam raz na zimowe wieczory
misia53 24.11.2010 12:48
Gdy Ci się znudzi miodek lipowy , idż do Natalii na smalczyk domowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak