Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nektar pomarańczowy z mango

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pamarańcz 4 sztuki
mango 2 sztuki
wermut 100 ml
skórka z cytryny 1 łyżeczka
mięta kilka listków
woda 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nektar pomarańczowy z mango

Wodę mineralną mieszamy ze skórką cytrynową. Przelewamy do foremek do kostem lodu, dodajemy odrobine posiekanej miety i wstawiamy do zamrażalnika. Z pomarańczy wyciskamy sok. Z mango obieramy skorkę i odkrawamy miąższ. Sok pomarańczowy, mango i wermut miksujemy - przelewamy do szklanek, podajemy z kostkami cytrynowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak