Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z serem i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 2
piersi z kurczaka 1 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z serem i cynamonem

Sporządzić wywar z włoszczyzny i dodać bulion dla podkreślenia intensywności smaku. Pokrojone w drobną kostkę pierś z kurczaka dodaj do garnka.
Do wywaru dodać pomidory z puszki oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Gotować na wolnym ogniu ok 15 minut. Całość zmiksować. Dodając 2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego i 2 łyźki śmietany. Przyprawić cukrem(1,5 łyźki) i cynamonem (2 szczypty). Podawać z serem rozpuszczonym w zupie.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 24.11.2010 11:37
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak