Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z Milwaukee
SPOSÓB WYKONANIA: Umyte i obrane jabłka pokroić w kostkę. Udusić na patelni teflonowej, ostudzić. Starannie wymieszać mąkę z masłem roślinnym, dodać mleko i sól. Staje mieszając wbijać po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka włożyć jabłka. W naczyniu do zapiekania rozpuścić łyżkę masła i wlać do niego ciasto z jabłkami. Smażyć na złoty kolor, podnosząc od czasu do czasu łopatką brzegi placka, by rzadkie ciasto spłynęło. Gdy ciasto się zetnie, naciąć je na środku w \"X\". Nacięcie posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i położyć na nim 2 łyżki masła. Placek wstawić na 12 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Podawać posypany cukrem pudrem lub polany syropem.