Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z Milwaukee

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
mleko
jajko
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z Milwaukee

SKŁADNIKI: pół szklanki mąki pszennej, pół szklanki mleka, łyżka masła roślinnego, 4 jajka, 2 jabłka, 3 łyżki masła, po łyżce cynamonu i cukru, sól, cukier puder do posypania.

SPOSÓB WYKONANIA: Umyte i obrane jabłka pokroić w kostkę. Udusić na patelni teflonowej, ostudzić. Starannie wymieszać mąkę z masłem roślinnym, dodać mleko i sól. Staje mieszając wbijać po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka włożyć jabłka. W naczyniu do zapiekania rozpuścić łyżkę masła i wlać do niego ciasto z jabłkami. Smażyć na złoty kolor, podnosząc od czasu do czasu łopatką brzegi placka, by rzadkie ciasto spłynęło. Gdy ciasto się zetnie, naciąć je na środku w \"X\". Nacięcie posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i położyć na nim 2 łyżki masła. Placek wstawić na 12 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Podawać posypany cukrem pudrem lub polany syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak