Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con Carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
pomidory
fasola
papryka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con Carne

SKŁADNIKI: 1 kg mielonej wołowiny, puszka czerwonej fasoli (ok. 45 dag), puszka pomidorów w zalewie (ok. 45 dag), pół kilograma cebuli, 3 strąki papryki, 2 szklanki bulionu wołowego, przyprawa chili, sól, łyżka oleju do smażenia.

SPOSÓB WYKONANIA: W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, włożyć mięso i całość przesmażyć. Odlać nadmiar tłuszczu. Wlać bulion, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, pomidory i fasolę, przyprawić chili. Dusić na małym ogniu przez 45 minut. Posolić. Można podawać z tortillami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak