Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kg mielonej wołowiny, puszka czerwonej fasoli (ok. 45 dag), puszka pomidorów w zalewie (ok. 45 dag), pół kilograma cebuli, 3 strąki papryki, 2 szklanki bulionu wołowego, przyprawa chili, sól, łyżka oleju do smażenia.

SPOSÓB WYKONANIA: W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, włożyć mięso i całość przesmażyć. Odlać nadmiar tłuszczu. Wlać bulion, dodać oczyszczoną i pokrojoną paprykę, pomidory i fasolę, przyprawić chili. Dusić na małym ogniu przez 45 minut. Posolić. Można podawać z tortillami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !