Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa... jabłkowo-cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 1 szt
korniszony 5 dag
cebula 1 duża
jabłka 2 duże
majonez 2 łyżki
sól, cukier, pieprz
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa... jabłkowo-cebulowa

Śledzie moczymy, odciskamy, sprawiamy i zdejmujemy skórkę, odfiletowujemy oraz wybieramy ości. Cebulę i jabłka obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki. Jeśli cebula ma ostry zapach, możemy ją sparzyć wrzątkiem. Śledzie, jabłka, cebulę i korniszony przepuszczamy przez maszynkę, łączymy z majonezem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i musztardą. Ucieramy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak