Sposób przygotowania

Z kości przygotować wywar. Mięso obrać z kości, zostawić w ywarze.
Kapustę razem z kwaśną woda przelać do wywaru i gotować.
Ziemniaki obrać, pokroic w kostkę i usmazyć tak, jak frytki.
Boczek pokroic w kostkę, podsmażyć, a do wytopionego tłuszczu dodać make i zrbić zasmażkę.
Do miekkiej kapusty przełożyć ziemniaki, boczek i zasmażkę.
Doprawić do smaku przyprawami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja tez i to bardzo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam kapuśniaczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    uwielbiam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    dobra zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo dobra w sezonie zimowym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię kapuśniak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !