Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół szklanki ostrego keczupu, ćwierć szklanki jogurtu naturalnego, po 2/3 szklanki płatków migdałów, solonych orzeszków ziemnych i wyłuskanych nasion słonecznika, pół szklanki posiekanej zielonej papryki, ćwierć szklanki posiekanej cebuli, ząbek czosnku, łyżka octu winnego, sól, 4 chlebki pita lub 4 bułki do hamburgerów. Do przybrania: 4 liście sałaty, 4 plasterki pomidora.

SPOSÓB WYKONANIA: Połączyć ćwierć szklanki keczupu z jogurtem i odstawić w chłodne miejsce. Migdały, orzeszki, ziarna słonecznika, paprykę, cebulę i czosnek rozdrobnić mikserem. W czasie miksowania powoli dodawać pozostały keczup i ocet. Masę podzielić na cztery części i uformować z nich okrągłe płaskie burgery. Upiec na ruszcie lub patelni. Chlebki pita nadkroić, włożyć w każdy liść sałaty, burgera i plasterek pomidora, polać dwoma łyżkami sosu keczupowo - jogurtowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !