Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 75 dag pulpy z dyni, 3 szklanki posiekanej cebuli, 3 łyżki masła, 4 i pół szklanki bulionu z kury, szklanka mleka, pół szklanki wyłuskanych pestek z dyni, pół łyżeczki pieprzu cayenne, sól, pieprz. Meksykańska śmietana: po pół szklanki śmietany i bitej śmietany, łyżeczka soku z limonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Śmietanę, bitą śmietanę i sok z limonki połączyć i odstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. W garnku o grubym dnie roztopić masło, wsypać cebulę i smażyć aż się zeszkli (około 10 minut). Pulpę z dyni, mleko, pieprz i podsmażoną cebulę zmiksować na gładką masę. Wlać do niej bulion i podgrzewać, mieszając od czasu do czasu. Po 10 minutach doprawić solą i pieprzem. Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Gorącą zupę przelać do wazy, na wierzchu położyć śmietanę , posypać pestkami dyni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chętnie bym skosztowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pocezkam na sezon dyniowy i sprobuję
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię zupę z dyni doprawioną na ostro.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Pyszna zupka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !