Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria małopolska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki
twaróg
śmietana
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria małopolska

SKŁADNIKI: 500 g świeżych ogórków, duża cebula (lub 2-3 cebulki ze szczypiorem), 2 łyżki posiekanego koperku, 200 g tłustego sera twarogowego, szklanka kwaśnej śmietany, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA: Umyte ogórki obrać, pokroić w cienkie plasterki, posolić i zostawić na kilka minut, po czym odcisnąć sok. Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do ogórków. Ser pokruszyć, wymieszać ze śmietaną i pieprzem, połączyć z ogórkami. Delikatnie wymieszać i posypać drobno pokrojonym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak