Sposób przygotowania

Rydze dokładnie czyścimy, płuczemy w wodzie kilka razy i osuszamy na papierowym ręczniku z nadmiaru wody. Osuszone rydze posypujemy delikatnie solą, pieprzem oraz szczyptą chili. Obtaczmy je w mące. 15 dkg masła roztapiamy na patelni i smażymy na nim rydze na złotawy kolor - smażymy je na wolnym ogniu. Ucieramy masełko czosnkowe: do 5 dkg masła dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku - wszystko to razem dokładnie mieszamy. Usmażone rydze szybko kładziemy na papierowy ręcznik - tak aby usunąć z nich nadmiar tłuszczu. Następnie układamy je na talerzu i na każdego rydza kładziemy kapkę masełka czosnkowego.

Komentarze

  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !