Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYDZE Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 16 szt
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
chili szczypta
masło 20 dag
czosnek ząbki
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: RYDZE Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM

Rydze dokładnie czyścimy, płuczemy w wodzie kilka razy i osuszamy na papierowym ręczniku z nadmiaru wody. Osuszone rydze posypujemy delikatnie solą, pieprzem oraz szczyptą chili. Obtaczmy je w mące. 15 dkg masła roztapiamy na patelni i smażymy na nim rydze na złotawy kolor - smażymy je na wolnym ogniu. Ucieramy masełko czosnkowe: do 5 dkg masła dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku - wszystko to razem dokładnie mieszamy. Usmażone rydze szybko kładziemy na papierowy ręcznik - tak aby usunąć z nich nadmiar tłuszczu. Następnie układamy je na talerzu i na każdego rydza kładziemy kapkę masełka czosnkowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 20.09.2014 09:51
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak