Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1kg filetów ze śledzia zielonego obranych ze skóry i pokrojonych na 2 cm paski, 1 szklanka wody, 3/4 szklanki octu, 1/2 szklanki oleju, 4 cebule pokrojone w plasterki, 2 liście laurowe, 6 kulek ziela angielskiego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 duża łyżka keczupu, 1/2 łyżeczki gorczycy, 1 płaska łyżka soli

SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki oprócz śledzi włożyć do garnka, zagotować, gotować 4 minuty do gotującej zalewy wkładać partiami śledzie nie przerywając wrzenia, od momentu gdy wszystkie śledzie są już w zalewie gotować razem 6 minut. Przykryć i ostudzić, przechowywać w lodówce. Pyszne na obiad podane z pieczonymi ziemniakami lub świeżą bagietką. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jaki to śledź "zielony"? ...pierwsze słyszę...
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jaki to śledź "zielony"? ...pierwsze słyszę...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !