Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone śledzie w zalewie salsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie
ocet
koncentrat pomidorowy
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone śledzie w zalewie salsa

SKŁADNIKI: 1kg filetów ze śledzia zielonego obranych ze skóry i pokrojonych na 2 cm paski, 1 szklanka wody, 3/4 szklanki octu, 1/2 szklanki oleju, 4 cebule pokrojone w plasterki, 2 liście laurowe, 6 kulek ziela angielskiego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 duża łyżka keczupu, 1/2 łyżeczki gorczycy, 1 płaska łyżka soli

SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki oprócz śledzi włożyć do garnka, zagotować, gotować 4 minuty do gotującej zalewy wkładać partiami śledzie nie przerywając wrzenia, od momentu gdy wszystkie śledzie są już w zalewie gotować razem 6 minut. Przykryć i ostudzić, przechowywać w lodówce. Pyszne na obiad podane z pieczonymi ziemniakami lub świeżą bagietką. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.10.2012 01:06
Jaki to śledź "zielony"? ...pierwsze słyszę...
Habibi 21.10.2012 01:04
Jaki to śledź "zielony"? ...pierwsze słyszę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak