Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 2,5 kg
woda 4 szkl
ocet 1 szkl
sól 1,5 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki do słoika

Najlepsze są małe pieczarki i one nadają sie do słoików. Umyć i ugotować pieczarki w lekko posolonej wodzie z odrobiną octu lub kwasku cytrynowego (20 min), odcedzić.
Przygotować zalewę i zalać nią grzybki, można zapasteryzować. Kto lubi może dodać do słoika przyprawy (marchewka, gorczyca, cebulka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 08.06.2012 20:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak