Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dekoracyjne malwy do tortu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwiat malwy świeży
cukier kryształ

Przepis i sposób przygotowania na: Dekoracyjne malwy do tortu

Efektowną dekorację do tortu czy mazurka można wykonać w następujący sposób: zerwane kwiaty posmarować przy pomocy pędzelka białkiem i posypać dokładnie cukrem kryształem. Ułożyć na dowolnej podstawce (sitko, tarka) i pozostawić do wyschnięcia w przewiewnym miejscu. Można też zawiesić przy pomocy spinacza. Po wysuszeniu otrzymuje się kwiat w kryształowej powłoce, którym możemy dekorować ciasta. Nadają się do tego też inne kwiaty, które mają cienkie płatki np. dzwonki, nasturcje itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak