Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frużelina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z wiśni 1\\2 l
wiśnie bez pestek 3\\4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Frużelina

Sok wlac do garnka, dodac wydrylowane wisnie. Dosłodzic do smaku i wymieszać z żelfixem 3:1 Dr Oetkera. Doprowadzic do wrzenia i pogotować jeszcze 3 minuty. Przełożyc do słoików. Mocno dokrecic wieczko. Frużelina może byc wspaniałym dodatkiem do nalesników, do lodów, bitej smietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.12.2010 10:01
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak