Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica starego bacy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
słonina
chleb razowy
oscypek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica starego bacy

SKŁADNIKI: 8 jaj, 10 dag słoniny - u nas wędzony boczek, 5 dag oscypka (wędzonego owczego sera), 2 - 3 łyżki mleka, 2 - 3 kromki chleba razowego - u nas aż 5 kromek, pokrojone w kostkę, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Jaja dokładnie rozbełtać z mlekiem, solą i startym oscypkiem. Drobno pokrojoną słoninę stopić na rozgrzanej patelni, dodać kostki chleba, zrumienić, wlać jaja i smażyć na małym ogniu, mieszając. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak