Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 400 g kaszy kukurydzianej, 1 l mleka, pół litra wody, 1 łyżka masła, 2 łyżki bryndzy, 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej, sól, olej.

SPOSÓB WYKONANIA: Zagotować mleko z wodą, posolić, wrzucić 4 łyżki kaszy, gotować kilka minut, wsypać resztę kaszy i gotować 30 minut na najmniejszym ogniu. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło, bryndzę, wyrobić na jednolitą masę i formować z niej pulpeciki. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron w gorącym oleju. Podawać ze śmietaną lub skwarkami z wędzonej słoniny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    apetycznie wygadają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !