Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z mamałygi z bryndzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana
mleko
bryndza
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z mamałygi z bryndzą

SKŁADNIKI: 400 g kaszy kukurydzianej, 1 l mleka, pół litra wody, 1 łyżka masła, 2 łyżki bryndzy, 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej, sól, olej.

SPOSÓB WYKONANIA: Zagotować mleko z wodą, posolić, wrzucić 4 łyżki kaszy, gotować kilka minut, wsypać resztę kaszy i gotować 30 minut na najmniejszym ogniu. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło, bryndzę, wyrobić na jednolitą masę i formować z niej pulpeciki. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron w gorącym oleju. Podawać ze śmietaną lub skwarkami z wędzonej słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 24.11.2010 11:35
apetycznie wygadają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak