Sposób przygotowania

Pierś opłukać, osuszyć i pokroić w niezbyt grube paski. Cebulę pokroić w półkrążki. Kapustę przepłukać, lekko odcisnąć i pokroić.
Olej rozgrzać na głębokiej patelni lub w garnku, szybko obsmażyć pierś (nie panierować!!), dodać cebulę, smazyc jeszcze 2 min. Dodać kapustę, przykryć, dusić ok. 20 min.
Dodać ok. 1 łyzeczki przyprawy \"5 smaków\", dokładnie wymieszać, ewentualnie dodac troszkę oleju w razie potrzeby, dusić jeszcze ok. 10 min. Podawac z ryżem lub z makaronem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !