Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kawowa do ciasta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 500 gram
jajko 6 sztuk
wanilia
cukier 400 gram
kawa 40 gram
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kawowa do ciasta

Zaparzamy kawę
Jajka ubijamy z cukrem na parze z garnka z gotującą się wodą na pulchną masę, gdy jest gotowa studzimy ją w zimnej wodzie ciągle ubijając
Masło ucieramy i łączymy z masą jajeczno-cukrową
Do powstałej masy partiami dodajemy kawę cały czas ucierając by masa się nie zważyła
Przyprawiamy masę wanilią i alkoholem

Tak powstała masa jest idealna do tortu kawowo-orzechowego, przepis na ten tort znajduje się w moim profilu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak