Sposób przygotowania

Z mleka, cukru i drożdży robimy rozczyn, gdy zacznie zwiększać swoją objętość dodajemy do mąki, śmietany, żółtka , olejem i odrobiną soli. Wyrabiamy i rozwałkowujemy na cienki placek. Kroimy w paseczki o grubości ok 2 cm. Z każdej serdelki ściągamy osłonkę a następnie kładziemy na cieście posmarowanym białkiem i zwijamy spiralnie. Wykładamy na blaszkę w odstępach i smarujemy pozostałym białkiem - zapiekamy na złoty kolor. Polecam z ketchupem. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !