Sposób przygotowania

Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i mieszamy je do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiamy ją do ostudzenia, ale uważamy by się nie skrzepła.
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę.
Masło ucieramy z cukrem pudrem.
Podczas ucierania masła dodajemy po jednym żółtku. Kiedy już masa będzie puszysta dodajemy olejek waniliowy i serki homogenizowane.
Dodajemy do masy serowej chłodną żelatynę i całość dokładnie mieszamy.
Na dno tortownicy układamy biszkopt upieczony z 1/2 składników lub wykładamy herbatnikami, biszkoptami, czy krakersami zalewamy masą serową.
Wstawiamy do lodówki by masa stężała.
Na zimną masę serową wylewamy lekko krzepnącą galaretkę i odstawiamy na około 2, 5 - 3 godzin.

Do tego serniczka możemy dodać bakalii, będzie wtedy wspaniałym deserem na świątecznym stole .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    Uwielbiam takie serniczki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ekstra
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !