Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowe po którym nie mamy czosnkowego oddechu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
pietruszka zielona 1 pęczek
czosnek 0.5 główki
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do sałatek suszone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowe po którym nie mamy czosnkowego oddechu

Masło wyjmujemy z lodówki i odkładamy by zmiękło
Czosnek obieramy i drobno siekamy
Pietruszkę myjemy, osuszamy i kroimy: łodyżki bardzo drobno listki zostawiamy w całości lub delikatnie kroimy
Wrzucamy masło, czosnek, pietruszkę i przyprawy do miseczki
Wszystko dokładnie mieszamy
Otrzymaną masę chłodzimy w lodówce w miseczce lub formujemy ją w foli by miała kształt kostki masła

Takie masełko dzięki pietruszce, która neutralizuje zapach czosnku nie pozostawia w ustach czosnkowego oddechu więc możemy je zawsze jeść

Polecam z tostami, ale także dodawać do potraw na na gotowane ziemniaczki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 24.11.2010 11:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak