Sposób przygotowania

Masło wyjmujemy z lodówki i odkładamy by zmiękło
Czosnek obieramy i drobno siekamy
Pietruszkę myjemy, osuszamy i kroimy: łodyżki bardzo drobno listki zostawiamy w całości lub delikatnie kroimy
Wrzucamy masło, czosnek, pietruszkę i przyprawy do miseczki
Wszystko dokładnie mieszamy
Otrzymaną masę chłodzimy w lodówce w miseczce lub formujemy ją w foli by miała kształt kostki masła

Takie masełko dzięki pietruszce, która neutralizuje zapach czosnku nie pozostawia w ustach czosnkowego oddechu więc możemy je zawsze jeść

Polecam z tostami, ale także dodawać do potraw na na gotowane ziemniaczki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !