Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BOMBA MALAKOFF

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l.
budyń śmietankowy 1
masło 25 dag.
cukier wanilinowy 1
Biszkopty 30 dag.
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: BOMBA MALAKOFF

Masło ucieramy z cukrem waniliowym, dodajemy ugotowany, ostudzony budyń. Układamy na przemian w tortownicy warstwę kremu, warstwę biszkoptów itd. Do części kremu możemy dodać kakao i smarować na zmianę kolorowym kremem. Na samym wierzchu układamy biszkopty a następnie przykrywamy folią, lekko obciążamy, wstawiamy do lodówki na ok. dobę. Po wyjęciu udekorować owocami i bitą śmietaną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 24.06.2012 10:31
pyszny deser
Margo1 16.02.2011 10:28
szkoda że nie ma foty
suzana 24.11.2010 09:30
fajne i szybkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak