Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEROWIEC

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
jajko 4
margaryna 25 dag.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
masa
ser 1,5 kg.
masło 25 dag.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 3
cukier 1 i 1/2 szkl.
mleko 4 łyżki
Polewa:
mleko 3 łyżki
margaryna 3 łyżki
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżki
orzechy 1/3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: SEROWIEC

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać posiekaną margarynę, cukier oraz jajka, zagnieść ciasto. Wstawić aby się schłodziło, po czym podzielić na 4 części i upiec 4 placki. Ser zemleć, dodać mleko, masło, cukier, zapach oraz mąkę ziemniaczaną, wymieszać co jakiś czas, zagotować. Tak gorącą masą przełożyć plaski. Obciążyć je taca, kiedy wystygną polać polewą. Udekorować orzechami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.02.2011 10:27
bardzo dobry deser
traktorek 28.11.2010 14:23
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak