Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lemoniada cytrynowa z mieta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 1 na litr
cukier wg uznania
mięta kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: lemoniada cytrynowa z mieta

Szklankę wody zagotować, rozpuszczając w niej cukier. Do dzbanka lub miski wlać resztę wody i wodę z rozpuszczonym cukrem. Wycisnąć do niej sok z 4 cytryn. Piątą cytrynę pokroić na plasterki i wrzucić do lemoniady. Można wrzucić kilka kostek lodu lub włożyć do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem wrzucic listki miety

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.10.2012 06:44
mmmm wypiłabym taką;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak