Sposób przygotowania

Kokos -10 dag. wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 3 dni(codziennie wstrząsamy słoikiem) .Po 3 dniach kokos odcedzamy na plastikowym sitku dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2 procent zagotowujemy z 10 dag. kokosu i gorące odcedzamy dokładnie(powinna nam zostać szklanka mleka ) i studzimy.Spirytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową puszki niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem ,zlewamy do butelki i wstawiamy do lodówki na kilka dni aby się przegryzło..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    asiunia_d1wp

    przepraszam za kilka błedów! Zamiast mleka skondensowanego niesłodzonego mozna dodac mleko 3.2 %, a kokosów 200g. Składniki przepisywalam z zeszytu, a sposób przygotowania z głowy wiec nie trzymalam sie przepisu, a moich oklepanych juz skladników. Polecam napoik jest pyszny! Polecam na zimne juz wieczory!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Wszystkie składniki mam więc z rana wypróbuje .
  • 0
    original
    Opublikowano

    asiunia_d1wp

    próbuj bo warto! Niby delikatne, ale w głowie potrafi zawrócić:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    malibu, uwielbiamm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !