Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, mieszajac co jakiś czas. Powstałą masę schłodzić. 2 całe jajka i 4 żółka ubić na puszystą masę z dodatkiem cukru(75 gram). Do masy powoli dodawać rozpuszczoną czekoladę cały czas ubijając. W innej misce ubić 4 białka z dodatkiem reszty cukru. Pianę dodawać po łyżce do masy czekoladowej idelikatnie mieszać. Powstałą masę przelać do tortownicy (najlepiej 22 cm) i piec około 45 minut w 180 C( ciasto musi ładnie wyrosnąć i popękać). Gdy ciasto będzie stygło przygotować krem. Śmietanę ubić na sztywno dodając serek mascarpone, kilka kropel olejku i cukier puder. Wysmarować kremem powyższe ciasto. Posypać kakao do dekoracji. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !