Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 25 dag.
masło 1/2
jajko
miód 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 mała łyżeczka
szczypta soli
Nadzienie:
jabłka 60 dag.
miód 3 łyżki
jajko 2
mąka 5 dag.
orzechy 10 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA

Masło posiekać, dodać mąkę, połączyć z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto, po czym umieścić je w lodówce na ok. 2 h. Jabłka obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać żółtka, miód, mąkę i orzechy. Białka ubić na sztywno, dodać do masy jabłkowej i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód blachy, tak by wierzch wokół był odrobinę wyższy. Wylać masę. Piec ok. 1 h. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 06.03.2013 15:20
bardzo lubię szarlotkę
zuzanna_z 25.02.2012 12:55
extra
kuklik 06.01.2011 16:43
ciekawe z tym miodem
ben-ka 13.12.2010 09:09
Szarlotka z miodem? dla mnie to coś nowego.
Margo1 08.12.2010 07:53
NIE MA JAK SZARLOTKA
Ewelina47 06.12.2010 10:15
pycha
Natalia/tubisiek 29.11.2010 13:01
uwielbiam szarlotkę :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak