Sposób przygotowania

Masło posiekać, dodać mąkę, połączyć z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto, po czym umieścić je w lodówce na ok. 2 h. Jabłka obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać żółtka, miód, mąkę i orzechy. Białka ubić na sztywno, dodać do masy jabłkowej i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód blachy, tak by wierzch wokół był odrobinę wyższy. Wylać masę. Piec ok. 1 h. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam szarlotkę :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    NIE MA JAK SZARLOTKA
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Szarlotka z miodem? dla mnie to coś nowego.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe z tym miodem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo lubię szarlotkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !