Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie przepłukać. Rodzynki i grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
Schab podzielić na 3 kotlety i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na każdym rozsmarować musztardę (użyłam francuskiej, ale może być to jakaś inna pikantna musztarda - rosyjska lub sarepska). Posypać posiekaną natką pietruszki i na każdym położyć pasek boczku, zawinąć ściśle w roladkę, spiąć wykałaczką. Roladki zarumienić na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Roladki przełożyć na talerz, na patelnię dodać 1 łyżkę masła i zeszklić na nim pokrojoną w piórka cebulę. Na patelnię z cebulą dodać 1/2 słoika kapusty (chodzi o duży słoik - 900g) - to około 8 łyżek kapusty. Nie trzeba jej osączać. Włożyć roladki, dodać pokrojoną śliwkę ze skórką, odciśnięte rodzynki i grzybki. Dusić ok. 20-25 minut. Można podlać zalewą z kapusty. Doprawić do smaku cukrem, sosem sojowym, pieprzem, dodać tymianek.
W czasie duszenia ugotować ziemniaki.
Roladki podawać na kapuście, z dodatkiem ziemniaków, posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja typowy mięsożerca ,zakochałam się w tych roladkach.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela / thegrooba

    Roladki są rewelacyjne. Zrobię je w domu rodzicom przy najbliższych odwiedzinach:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Znakomity pomysł!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajowy pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !