Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, kakao, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub jakaś bardzo szeroka forma)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 18 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł.

W międzyczasie przygotowuje krem. Serek mieszam z kremem nutella. Gdy rolada ostygnie delikatnie ją rozwijam i smaruje kremem. Po zużyciu kremu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem. Roladę polewam czekoladową polewą( czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z dodatkiem masła). Wkładam do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Co za rarytas !!musi być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Sama słodycz!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !