Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1kg
mąka 1szkl
jaja 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 1\'2szkl
ser żółty 200g

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane

Ziemniaki przepuścić przez maszynkę, włożyć do miski, wbić jajka, dosypać mąkę z proszkiem oraz przyprawami, zagnieść ścisłe ciasto. Z ciasta uformować cienkie wałeczki, posmarować śmietaną i posypać startym serem. Piec na złoty kolor (około 10 min) w temp. 180 st.
Podawać gorące z czerwonym barszczem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak