Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Quiche Lorraine- tarta lotaryńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 3 sztuki
wędlina 4 plasterki
śmietana 250 ml
sól, pieprz do smaku
boczek 200 plastry
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Quiche Lorraine- tarta lotaryńska

Ciasto francuskie umieścić w formie do tarty. Wędlinę pokroić w kosteczki. Boczek lekko zawinąć ( do tego przepisu nie nadaje się tłusty boczek!). Powyższe składniki umieścić na cieście. Jajka roztrzepać i rozmieszać ze śmietaną przyprawioną do smaku. Powyższą masę wylać na ciasto. Posypać startym żółtym serem. Piec 30 minut w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak