Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpetami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
bulion warzywny 1,2 litra
mięso mielone 40 dag
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
grzyby suszone 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpetami

Kapustę pokroić w paseczki. Do mięsa dodać jajka, doprawić do smaku. Wyrobić mięso. Formujemy pulpeciki i wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy ok 15 minut, wyciągamy i włożyć do tego bulionu kapustę pekińską. Gdy kapusta będzie miękka włożyć ponownie klopsiki, ewentualnie doprawić do smaku zupę. Wyłączyć, rozlewamy zupę na talerze dodając klopsiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 23.06.2013 20:57
fajny pomysł z tymi kotletami
Stenka 20.01.2013 08:24
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak