Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO BRZOSKWINIOWE

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
cukier 5 łyżek
margaryna 1
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
twaróg 2 kostki
jajko 1
margaryna 1/2 kostki
brzoskwinie w puszce
budyń waniliowy 1 (dodać do twarogu)

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO BRZOSKWINIOWE

Wszystkie składniki na ciasto połączyć, zagnieść i zamrozić na ok. 2-3 h. Ciasto podzielić na dwie części. Większą część potarkować na spód blachy. Na to wylać masę twarogową, na masę pokroić brzoskwinie, na brzoskwinie ubić pianę z 5 białek i 1/2 szkl. cukru, na wierzch potarkować resztę ciasta. Piec ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 10.12.2010 16:06
uwielbiam brzoskwinie:)
Margo1 08.12.2010 07:52
NA PEWNO PYSZNE BO Z MOIMI ULUBIONYMI OWOCAMI
Mala 23.11.2010 20:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak