Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z pieczarkami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
kilka plastrów żółtego sera
cebula
majeranek
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
kotlety schabowe kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z pieczarkami i serem

Pieczarki udusić z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Mięso rozbić tak, jak na kotlety, posolić, doprawić. Smażyć na oleju na rumiano z obu stron.Pieczarki odcedzić, wywar można wykorzystac na sos. Na usmażone kotlety położyć pieczarki, na to żółty ser - plaster lub starty na grubych oczkach. Ułożyć na talerzu, wstawić do kuchenki na 700 W na 2-3 min ( do rozpuszczenia sera), albo do piekarnika na kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.05.2012 09:58
zjadłabym taki obiadek:}
IZABELA29 30.04.2012 11:34
apetycznie
Iwona56 25.01.2012 14:32
?wietne
dorota20w 01.11.2011 18:08
pyszne
Edyta38 10.06.2011 09:15
super musi smakować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak