Sposób przygotowania

Filety umyć osuszyć, pokroić w paski ukośne tak jak na faworki. Przeciąć na środku ok 2 cm wzdłuż i przełożyć koniec przez przecięcie. Oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na 2 godz. Granaty przeciąć na pół, wydrążyć ziarenka. Rozpuścić masło, włożyć ziarno granatu z sokiem, przesmażyć, następnie podlać białym winem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do gotujących się ziaren granatu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Faworki drobiowe smażymy w głębokim oleju. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    czuję jak robię się głodna...
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    czuję jak robię się głodna...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !